Avrupa Çevre Ajansı (AÇA) ihtiyaç değerlendirmesine dayalı olarak, AÇA Yönetim Kurulu Başkanının onayıyla, 32 üye ülkenin Yönetim Kurulu üyelerinin Ek 1'de listelenen alanlardaki Geçici Görevlendirmeyle Ulusal Uzman (SNE) pozisyonları için aday önerebilecekleri çağrıyı paylaşmıştır.
Ulusal Uzmanlar, üye ülkelerle önemli bir bağdır, Ajans içinde uzman olarak çalışırlar ve AÇA-Eionet Stratejisi 2021-2030 ile Ajans’ın çalışma programının uygulanmasına katılırlar. Önerilen profiller, Ajans’ın bazı temel alanlarında sürekliliğin sağlanmasını hedeflemektedir.
Çağrısı açılan 12 profil ile belirtilen alanlar EK-1’de detaylı açıklanmaktadır. Ajans, başvurulan profillere bağlı olarak, belirtilen 12 profil arasından 10 SNE pozisyonunu doldurabilecektir. AÇA üyesi 32 üye ülkeden gelen başvurular merkezi Kopenhag’da bulunan AÇA uzmanları tarafından değerlendirilerek çevrimiçi mülakatlar neticesinde görevlendirmeler yapılacaktır. Ajans, gelecekteki boş SNE pozisyonları için bir yedek liste oluşturmayı planlamaktadır.
Görevlendirmeler, Ulusal Uzmanlara uygulanacak mevcut kurallara uygun olacaktır. Bu kuralların bir kopyası Ek 2'de yer almaktadır. Uzmanlar, görevlendirme süresince, bağlı oldukları kuruluşlar tarafından istihdam edilmeye devam edecektir.
Ülkemizde başvurular AÇA Türkiye Ulusal Odak Noktası tarafından toplanarak AÇA Türkiye Yönetim Kurulu Üyesinin onayına sunulacaktır. Belirlenen kriterler doğrultusunda uygun bulunan başvurular AÇA Yönetim Kurulu Üyesi tarafından AÇA’ya iletilecektir. Tüm üye ülkelerden gelen özgeçmişler neticesinde nihai değerlendirme AÇA uzmanları tarafından yapılacaktır.
Pozisyona başvuracak personelde aşağıdaki şartlar aranmaktadır:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak. Ayrıca, söz konusu pozisyonlara başvurabilmek için Avrupa Komisyonu kuralları gereğince Devlet Kurumlarında ya da Uluslararası Kuruluşlarda (IGO-Intergovermental organization) hali hazırda görevalıyor olmak gerekmektedir.
b) En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak.
c) Gerekli ve yeterli mesleki bilgiye sahip olmak.
ç) Yabancı dil bilmek*.
d) Hizmetin gerektirdiği temsil yeteneğine sahip olmak.
e) CV europass formatında - hangi pozisyona başvurduğunu belirterek
f) Yarım sayfalık niyet mektubu. Türkçe ve İngilizce – hangi pozisyona başvurduğunu belirterek
g) EK-1 de yer alan şartların sağlanması
h) Ek-2 de yer alan şartların sağlanması.
i) AÇA – EIONET çalışmaları yapısına dair bilgi sahibi olmak.
k) Her uzman tek konu başlığında başvuruda bulunacaktır.
*Yabancı dil
(1) Personelin öncelikle İngilizce dillini bilmesi şarttır. Yabancı dil bilgisi yeterliliği için YDS’den en az yetmiş puan alınması veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olunması şarttır.
(2) Yabancı dil yeterlilik belgesi üç yıl geçerlidir.
(3) İngilizce dilinin resmî dil olarak konuşulduğu ülkelerde, Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilen lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimini tamamlayanlar hakkında 1. fıkrada öngörülen yabancı dil yeterliliği belgesine sahip olma şartı aranmaz.
14 Mart 2025 mesai bitimi başvurular için son gün olarak belirlenmiş olup bu tarihten sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
Başvurular istenen belgeler ile birlikte acabasvuru@csb.gov.tr adresine yapılacaktır.
Geçici Görevli Ulusal Uzmanlar için Önerilen Profiller
EKLER:
Ek 1 - Geçici Görevli Ulusal Uzmanlar İçin Önerilen Profiller